TOP 5 tévhit az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszerrel kapcsolatban.




5. tévhit: Az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer egy vallás, és túl spirituális
Az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer nem kapcsolódik egyetlen vallási irányzathoz sem.
Etka Anyó könyveiben mindig a Teremtőről ír. Így bárki gyakorolhatja kora, nemre, világnézetre való tekintet nélkül. Az órák végén relaxációban a légzésünkre figyelünk, és nem célunk a nirvánába való eljutás.

4. tévhit: Az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer a bonyolult testtartásokról szól.
Az Etka Anyó által kidolgozott módszer nem a bonyolult testtartásokról szól, hanem arról, hogy bárhol bármikor alkalmazható egyszerű mozdulatokkal segítsük a tüdőnk, szívünk munkáját, agyi vérkeringésünket. A lényeg, hogy testünk túlerőltetése nélkül tegyük meg a mozdulatokat, és az eredmény nem marad el.
"Legyen élmény számodra minden lélegzetvétel, minden mozdulat, és minden gondolat." Etka Anyó

3. tévhit: Az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer nem igazi edzés.
Aki ilyet állít, az még nem volt ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer órán nálam. Igaz nem olyan élmény mint 1 órás zumba, de a helyesen kivitelezett gyakorlatok képesek átmozgatni az ember testét, és mindezt izomláz nélkül. Nem kell senkivel versenyezni, minden órán van kihívás.

2. Az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer a 60+-os nők „tornája”.
Ha azt gondolod, ilyen órára csak az idősebb korosztály jár akkor tévedsz. Általában az emberek 40 év fölött kezdenek el a testükkel is foglalkozni, és keresni olyan mozgásformát ahol mindenüket átmozgatják, de nem kell ugrálni .Ritka esetben de vannak akik egészen fiatalon (20-as évek elején vagy még korábban) már gyakorolják az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszert, rendszeresen járnak az órákra is. Tehát minden korosztálynak ajánlott a módszer.

1. tévhit: Nem vagyok hozzá elég hajlékony, és vékonynak kell lenni hogy jógázhassak.
Ha gondot okoz a cipőfűző bekötése, mert nemhogy a lábfejed de még a térdét is alig éri el, akkor van csak igazán itt a helyed! Ez a mozgásforma ugyanis kíméletesen, de hatékonyan teszi rugalmassá izmait, ízületeit, derekad –gerinced – rendszeres gyakorlással nemcsak jóval aktívabb, mozgékonyabb életvitelre számíthat, de a kor és a sok ülőmunka miatt kialakuló kopásos, fájdalmas elváltozások is megelőzhetők/ csökkenthetők.
A jóga hatékony és élvezetes lehet mindenki számára, függetlenül attól, milyen alkat vagy.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A "krokodil" nevű gyakorlatról