Segíthet e az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer a pánikbetegségen?

Segíthet e az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer a pánikbetegségen?

Először is lássuk mi a pánikbetegség.
Röviden: a pánikroham átmeneti erős félelemérzet vagy rossz közérzet, jellemzően hirtelen támad és általában nem tart fél óránál tovább. Tüneteiben különbözik más szorongásos betegségektől, a pánikroham hirtelen csap le, látszólag nincs kiváltó oka.
Igen, van természetes megoldás a leküzdésére.
Ott van bennünk.
Etka Anyó által kidolgozott ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer amely nem csak a mozgás, mint sokan gondolják.

Etka Anyó a Lélegzünk és létezünk című könyvében ír erről. Mi a félelem? Mi az élet élvezete?
„Amíg nem ismerjük fel, hogy a félelem megszüntetését, létezésük élvezetét csakis a tudatunk, életszemléletünk, magatartásunk átformálásával teremhetjük meg, addig az értelem... az idegességet, szenvedést fokozzuk önmagunkban. ” … „ Mindezek elérésének a feltétele a bennünk érvényesülő, építő természeti erők felismerése, és a velük való élni tudás képességének kifejlesztése. Így megy át a bizonytalanságérzet biztonságérzetbe, a nyugalom a belső derű az élet élvezetébe.”
Órámra járó vendégem korábban pánikbetegséggel küzdött. Annyira, hogy gyógyszereket is szedett. Majd megtapasztalta a természetes testtartás, természetes légzés és mozgás jótékony hatásait, melyek nem csak testi, de lelki szinten is hatnak. Mert bármennyire is egyszerűnek tűnnek a gyakorlatok, az idegrendszerre is hatnak. Amikor úgy érezte, hogy kezdődik a roham, azonnal elkezdte gyakorolni a természetes testtartást, és a természetes légzést, míg meg nem szűntek a tünetek. Folyamatosan, orvosi felügyelet mellett, csökkentette majd elhagyta a gyógyszereit. Orvosa az alábbi szavakkal engedte el: menjen ETKA-Jógázni, magának az a gyógyszere.
Talán ettől nagyon elismerés nem is kell egy orvos szájából.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 5 tévhit az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszerrel kapcsolatban.

A "krokodil" nevű gyakorlatról